Få et gratis uforpligtende tilbud: +45 5099 4145

Få varme i radiatoren igen

Står du med en kold radiator?

Hvis radiatoren ikke varmer op 

Når vinteren kommer over os, og temperaturen falder udenfor, tænder vi ofte for den kolde radiator for at få varmen. Vi forventer, at det varme vand straks begynder at sprede sig i radiatoren, og hvis radiatoren ikke bliver varm eller kun får en smule varme, kan det være til stor irritation. Vi giver nogle råd til, hvordan du kan få varme i radiatoren igen. 

Sådan får du varme igen

Hvis du har tændt radiatoren, og der stadig ikke kommer varme, kan det skyldes adskillige årsager. Ventilnålen kan have sat sig fast, radiatorens pakdåse kan være forældet, eller der kan være for meget luft i radiatoren. Ved de fleste tilfælde af kold radiator kan du heldigvis selv løse problemet og få varme i radiatoren igen. 

Fastlåst ventilnål

Hvis radiatoren ikke giver ordentlig varme, kan årsagen ofte være, at radiatorventilen har sat sig fast i pakdåsen. Dette problem forekommer oftest, når radiatoren ikke har været anvendt i flere måneder. Hvis det kun er nogle af boligens radiatorer, som ikke virker efter hensigten, mens de øvrige virker upåklageligt, er det som regel ventilnålen, der er synderen. 

For at løse problemet skal du fjerne termostaten fra radiatoren, så du får adgang til ventilnålen. Ventilnålen kan derefter trykkes i bund eller motioneres ved forsigtigt at banke det, indtil det giver sig. 

En forebyggende løsning kan være, at du ikke skruer helt ned for radiatoren, når foråret kommer, da ventilen dermed ikke trykkes i bund og risikerer at blive fastlåst. 

Forældet pakdåse

Hvis det er radiatorens pakdåse, den er gal er med, viser det sig ofte ved, at radiatoren slet ikke giver varme, selvom den er skruet helt op. Såfremt radiatorens pakdåse er forældet eller slidt, skal først termostaten og herefter den forældede pakdåse fjernes. Det gør du ved at skrue pakdåsen af mod uret ved hjælp af enten en svensknøgle eller en papegøjetang. Herefter kan den nye pakdåse monteres og fastsæt termostaten igen. Udskiftning af pakdåsen er forholdvist nemt og kan gøres uden de store betænkeligheder. 

Luft i radiatoren

Luft i radiatoren kan ligeledes være en årsag til, at radiatoren ikke varmer ordentligt op. Symptomerne er luft i radiatoren er, at rørene afgiver en rislende lyd. Det betyder, at du er nødsaget til at lukke luft ud af rørene for at få varme i radiatoren igen. Dette problem kan du også selv løse, men du skal benytte dig af en luftskruenøgle samt et viskestykke eller en karklud.
 
Har du et fyr, skal du start med at slukke fyret og samtlige cirkulationspumper. Læg viskestykket eller kluden klar, inden du begynder arbejdet. Løsn derefter luftskruen med skruenøglen, og drej mod uret, indtil der kommer vand ud. Hvis der ikke kommer vand ud, er det et tegn på, at du skal fylde vand på fyret. Herefter kan du begynde udluftningen af røret igen. Når du færdig, kan du tænde for eventuelle fyr og cirkulationspumper. 

Har du forsøgt dig med disse løsninger, og kan du stadig ikke få varme i radiatoren, kan problemet være dit fyr, dine rør eller andet. Kontakt HN-VVS Teknik for en fejlfinding og løsning af problemer med dine varmeinstallationer. Du kan finde vores kontaktoplysninger her

 
 

HN VVS

Bregneholmen 5
2630 Taastrup

CVR: 40023798

Følg os

×
Ring op
Skriv